Samenwerking BrabantWonen en BrabantZorg Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen

Vraag en Antwoord

Heeft u een vraag? Kijk dan hieronder in de lijst met veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, neem dan contact op met de vestiging in uw woonplaats.

Toon alles

Zelf klussen

Waar moet ik rekening mee houden bij het aanbrengen van beveiliging tegen inbraak?

Voor het aanbrengen van inbraakbeveiliging heeft u vooraf schriftelijke toestemming van BrabantWonen nodig.

Er zijn bij BrabantWonen, gemeente of politie geen strikte regels over het plaatsen of aanbrengen van inbraakpreventie. De producten moeten goed en degelijk aangebracht zijn en u moet schade aan deuren en kozijnen voorkomen.

Mogelijk wilt u voldoen aan de voorwaarden van het 'politiekeurmerk'. Informatie hierover is verkrijgbaar bij de politie. Als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, bestaat de mogelijkheid voor een verlaging van de verzekeringspremie. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw verzekeraar.

Het onderhoud van deze voorzieningen is voor u zelf.

Kan een zelf aangebrachte verandering leiden tot huurverhoging?

Gedurende de periode dat u zelf huurt, is het onderhoud van de Zelf Aangebrachte Verandering voor uw rekening en kan dit dus niet leiden tot een huurverhoging.

Het kan voorkomen dat een volgende huurder meer huur gaat betalen als gevolg van een verandering. Een voorbeeld hiervan is de aanbouw van een serre. De vertrekkende huurder krijgt hiervoor eventueel een vergoeding. BrabantWonen neemt daarna de verantwoordelijkheid  voor onderhoud en vervanging over. De nieuwe huurder betaalt meer huur omdat er sprake is van een grotere woning.

Voorwaarde is wel dat vooraf bij BrabantWonen toestemming is gevraagd voor de bouw van de serre. Ook moet de serre technisch juist en veilig zijn gebouwd en moet de vergunning goed geregeld zijn.

Bekijk hier het overzicht van onze kwaliteitseisen.

Wanneer krijg ik een vergoeding voor een zelf aangebrachte verandering?

Voor sommige veranderingen kunt u een vergoeding krijgen. Dit zijn veranderingen die waardevermeerderend zijn. De verandering moet aan verschillende kenmerken voldoen, wilt u in aanmerking komen voor vergoeding:

  • U heeft de verandering vooraf schriftelijk aangevraagd en u heeft schriftelijk toestemming gekregen van BrabantWonen.
  • U heeft voor de verandering meer dan € 500,- zelf geïnvesteerd.
  • De verandering is niet ouder dan 10 jaar.
  • De verandering maakt de woning meer waard.

Zo zijn er nog enkele voorwaarden. U kunt hierover meer lezen in de brochure Thuis in uw Huis en het overzicht van onze kwaliteitseisen.

Waar kan ik tuingereedschap lenen? ('s-Hertogenbosch)

BrabantWonen en Zayaz hebben een gratis uitleenpunt voor tuingereedschap opgezet voor bewoners uit West, Zuid en Oost 's-Hertogenbosch.

Of u nu op zoek bent naar een elektrische heggenschaar, een bladblazer, een hogedrukreiniger, een kruiwagen, een schop, het Tuingereedschap Uitleen Servicepunt helpt u eraan. Daarmee maakt u uw tuin weer picobello in orde.

Download hier de folder

Meer weten of lenen?

Neem contact op met de Tuingereedschap Uitleen Servicelijn.
Woont u in West? Bel 06 43 11 58 58
Woont u in Zuid of Oost? Bel 06 47 11 84 59
Woont u in Maaspoort? Bel 06 83 39 77 38
Woont u in Groote Wielen? Bel 06 83 03 01 94
Een ogenblik geduld a.u.b.