In quarantaine met het hele gebouw
alle verhalen 23/06/2020

In quarantaine met het hele gebouw

Mari Michels is een echte bezige bij, maar moest zich de afgelopen tijd koest houden. Zeven weken zat hij vanwege de coronacrisis in quarantaine, in zijn huurappartement in Catharinahof in Grave. Tijdens deze periode werkte hij aan het levensverhaal van hem en zijn vrouw, die twee jaar geleden overleed. “Het kwam eigenlijk wel goed uit, zo kon ik het afsluiten.”

Zeer actief

Als een van de eerste bewoners kwam Michels samen met zijn vrouw in 2013 in Catharinahof wonen. “Ik woon aan de kant van de Koninginnedijk, met uitzicht op de haven. Volgens ingewijden heb ik het mooiste appartement van het complex,” vertelt hij lachend. Michels, gepensioneerd militair ambtenaar, is zeer actief. Altijd al geweest. “In het appartementencomplex verzorg ik hand- en spandiensten. Regelmatig komen mensen naar me toe met een probleem. Dan ga ik op zoek naar een oplossing. Ik heb contacten en daar maak ik gebruik van.”

Schrijven in quarantaine

Door de coronacrisis viel dat allemaal tijdelijk weg. Voor Michels kwam het wel goed uit. Hij kon zich nu richten op het verhaal van hem en zijn vrouw. “Daar werkte ik dagelijks aan. Het gaat om een periode van 50 jaar, die heftig is geweest vanwege de ziekte van mijn vrouw. Zo kon ik het afsluiten. Dat voelt goed.” Inmiddels zit de strikte quarantaine voor hem erop. Tevreden kijkt hij terug over hoe het is verlopen. Hij heeft veel respect voor het management en het personeel. “Ze hebben alles uit de kast gehaald om er iets van te maken. Het is voor veel mensen de eerste echte crisis. Ook voor mij. Ik ben dan wel in de oorlog geboren, maar daar heb ik als klein jongetje niets van meegekregen.”