3 vragen aan… Rob: ‘De voetbalclub is lekker dichtbij’
alle verhalen 29/07/2022

3 vragen aan… Rob: ‘De voetbalclub is lekker dichtbij’

Rob van Beurden (58) woont al ruim 24 jaar in de Gestelse buurt in ’s-Hertogenbosch. En hij is nog lang niet van plan om weg te gaan. In deze editie van ‘3 vragen aan…’ vertelt hij over zijn liefde voor de buurt en de lokale voetbalclub.

De voetbalclub van Rob

Wat vind je fijn aan je huis?

“Vooral de ruimte. De kans is groot dat mijn zoon en dochter binnenkort weer bij mij komen wonen. Dat kan hier prima. Daarnaast hebben we een tuintje met een schuur erin, waarin we ook nog allerlei spullen kwijt kunnen. En dat alles voor een heel redelijke prijs. Met de huizenmarkt van nu, besef ik me maar al te goed hoeveel geluk ik heb met dit plekje. Ik zie mezelf hier niet snel meer weggaan.”

Kun je wat leuks over de buurt vertellen?

“Het is in alle opzichten een fijne buurt. Ik ben hier heel vertrouwd. Mijn buren en ik spreken elkaar regelmatig. En we weten dat we voor elkaar klaarstaan. Als ik bijvoorbeeld thuis aan het klussen ben en ik kom ergens niet uit, dan kan ik altijd hulp aan mijn buurman vragen. Zo wil hij ook nog wel eens iets voor mij stukadoren of zo. Hij is ontzettend handig. En andersom help ik hem wel eens met sjouwen. Zo fijn dat je gewoon even bij elkaar kan aanbellen van: ‘heb je even?’ Daarnaast is de ligging van deze buurt ideaal. Je loopt in twintig minuten naar het centrum en zit zo op de snelweg. Oh ja, de voetbalclub is trouwens ook vlakbij. Daar ben ik al 18 jaar bij betrokken. Eerst als speler, nu als vrijwilliger. Een paar jaar geleden ben ik zelfs tot clubheld benoemd!”

Heb je een tip voor BrabantWonen?

“Poeh, dat vind ik een lastige vraag. Ik ben dus heel tevreden met alles. Heb laatst zelfs meegedaan als speler voor BrabantWonen, toen ze meededen aan een bedrijvenvoetbaltoernooi. Verder heb ik niet zoveel met BrabantWonen te maken. Het enige is dat deze buurt wat meer zou mogen verjongen. Veel mensen, waaronder ik, wonen hier al een hele tijd en willen hier natuurlijk ook graag blijven. Maar daardoor zie je minder jonge mensen hier, terwijl het wel eengezinswoningen zijn. Dus als er dan eens een woning vrijkomt, zou ik het leuk vinden als er in de toewijzing rekening wordt gehouden met starters. Het lijkt me bijvoorbeeld keileuk voor onze buurt als kinderen hier samen op straat spelen en opgroeien. En dat jong en oud meer samenkomen.”