3 vragen aan... Dinah: 'Ik kan vanaf elke plek in huis naar buiten kijken'
alle verhalen 20/12/2022

3 vragen aan... Dinah: 'Ik kan vanaf elke plek in huis naar buiten kijken'

Waar tot vorig jaar de Johanneskerk in Veghel-Zuid was, staan nu woningen van BrabantWonen. Dinah van Hees (76) is een van de bewoners. In deze editie van ‘3 vragen aan…’ vertelt ze over haar mooie uitzicht, de levendige buurt en over hoe blij ze is met BrabantWonen.

Drie vragen aan Dinah

Wat vind je fijn aan je huis?

“Het is hier heel fijn wonen. Ik was ook snel gewend aan mijn huis. Het is lekker rustig, ik heb een mooi uitzicht en om me heen wonen allemaal lieve mensen die onderling behulpzaam en vriendelijk zijn. Verder is alles gelijkvloers en woon ik op de hoek. Daar ben ik heel blij mee. In mijn vorige huis moest ik voor het raam gaan staan als ik iets wilde zien. Nu maakt het niet uit waar ik in huis ben. Ik kan vanaf elke plek naar buiten kijken. Zo zie ik bijvoorbeeld de huizen aan de overkant en de kinderen die naar school gaan. Het is heel levendig. Superleuk!”

Kun je wat leuks vertellen over de buurt?

“Er is genoeg te doen. Verderop is een park met allerlei dieren; ezels, bokjes, alpaca’s en varkentjes. Als je blijft staan, komen ze naar je toe. Ze zijn nieuwsgierig en begroeten je met eigen geluid. Ook zijn overal paden en groene gebieden in de buurt. Het nodigt je uit om een stevige wandeling te maken, wat ik dan ook dagelijks doe. Ik vind het fijn om in de natuur te zijn.”
“Ook is er een buurthuis. Het plan is om dat te gebruiken om in contact te komen met scholieren. Ik vind het leuk dat dat op de planning staat. Verder hebben we in ons gebouw een gezamenlijke ruimte: het Trefpunt. Daar vinden gezellige activiteiten plaats, maar dat moeten er meer worden. We hebben een leuke bijeenkomst gehad tijdens de opening, zo nu en dan lees ik een gedicht voor en binnenkort is er een kerstmiddag.”

Heb je een tip voor BrabantWonen?

“Ik vind het moeilijk om een tip te geven. Dat komt doordat ik heel tevreden ben over BrabantWonen. Maar ik weet dat sommige buren het moeilijker hebben in het dagelijks leven dan ik. Voor hen wil ik zeggen: denk aan iedereen. Ik heb namelijk wel eens gehoord dat ze problemen hadden met de sloten van deuren of wilden dat er een nieuwe stoep kwam. BrabantWonen heeft dat allemaal meteen opgelost. Ze denken overal aan. In mijn ogen doen ze het gewoon heel goed.”