iedereen lekker wonen Lekker wonen voor iedereen Lekker Wonen voor Iedereen Lekker wonen voor iedereen iedereen lekker wonen Buurtcultuurfonds BrabantWonen

Selectie verfijnen

Plaats
Soort project
Type
Zoek op naam
Maak velden leeg
 

Woonlasten de baas

/af/uploads/c/1024x/f/e/sociale-wooncoach-brabantwonen.jpg /af/uploads/c/1024x/6/7/woonlasten-de-baas-brabantwonen-7.jpg /af/uploads/c/1024x/5/5/woonlasten-de-baas-brabantwonen-0.jpg /af/uploads/c/1024x/a/7/woonlasten-de-baas-brabantwonen-01.jpg /af/uploads/c/1024x/6/1/woonlasten-de-baas-brabantwonen.jpg /af/uploads/c/1024x/8/4/woonlasten-de-baas-brabantwonen-laan-schie.jpg /af/uploads/c/1024x/0/d/woonlasten-de-baas-brabantwonen-sleuteluitreiking.jpg

Voor veel mensen nemen de woonlasten steeds verder toe. En dat baart ons zorgen. Daarom heeft BrabantWonen samen met de Bossche woningcorporaties, de gemeente 's-Hertogenbosch en het Stedelijk Huurders Platform (SHP) de handen ineen geslagen om oplossingen te bedenken voor de stijgende woonlasten. Met als resultaat de aanpak Ben jij je woonlasten de baas?

Met de gemeente 's-Hertogenbosch, het SHP en de Bossche corporaties hebben we een lokaal woonlastenakkoord getekend. Met deze handtekening hebben wij afgesproken dat wij ons inzetten om serieus werk te maken van het betaalbaar houden van de woonlasten.

Bij het akkoord hoort een agenda. In deze agenda hebben de corporaties, de gemeente en het SHP beschreven wat iedere organisatie kan en wil doen en welke acties wij gaan ondernemen. Deze agenda wordt elk jaar aangepast en bestaat uit een algemeen deel en een specifiek deel per partij.

Wat merk ik als huurder van de woonlastenaanpak?

Met de woonlastenaanpak richten we ons vooral op huurders die hun woonlasten niet of nauwelijks kunnen betalen. Op de website www.woonlastendebaas.nl bieden wij informatie en tips over de maandelijkse woonlasten. Want u bent in de eerste plaats zelf de baas over uw woonlasten! BrabantWonen heeft echter niet alleen in 's-Hertogenbosch huurders, maar ook in Oss en andere gemeentes. De website www.woonlastendebaas.nl biedt voor alle huurders informatie en tips over maandelijkse woonlasten.

Woonlasten: meer dan huur alleen!

De kosten voor wonen zijn veel meer dan alleen de maandelijkse huur. Denk hierbij ook aan kosten voor gas, water en elektra, telefonie en internet, gemeentebelastingen, verzekeringen en de servicekosten van uw woning.

Graag weten wat uw maandelijke woonlasten zijn?

Ga naar www.woonlastendebaas.nl en vul de rekenhulp betaalbaar wonen in. U ziet precies welk deel van uw inkomen u maandelijks kwijt bent aan wonen.

Handige tip:
Op de website van het instituut voor budgetvoorlichting, het Nibud, kunt u persoonlijk budgetadvies krijgen. Ga naar www.nibud.nl

Wat kan ik doen aan te hoge woonlasten?

Heeft u de rekenhulp ingevuld? En zijn uw woonlasten (te) hoog in verhouding tot uw inkomen (dus meer dan 30% van uw netto-inkomen)? Zet dan uw inkomsten en uitgaven eens op een rijtje. Kunt u nog ergens op besparen? Bijvoorbeeld door een andere energieleverancier te kiezen. Of zelf energie te besparen in huis. Of geeft u misschien onbewust elke maand veel geld uit aan abonnementen of uw telefoonrekening?

Het Rijk en gemeenten hebben diverse inkomensondersteunende regelingen. Denk aan Huurtoeslag en Zorgtoeslag. Kijk op www.berekenuwrecht.nl of u hiervoor in aanmerking komt.

Komt u er alleen niet uit, neem dan contact op met een van onze woonconsulenten van uw vestiging. Dan gaan we samen op zoek naar oplossingen.

Speciaal voor dit initiatief is de website www.woonlastendebaas.nl ingericht, met informatie over de maandelijkse kosten voor wonen en een handige rekenhulp om inzicht te krijgen in uw eigen woonlasten. De website bevat ook handige tips en informatie om de stijgende woonlasten aan te pakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen.

Geen resultaten gevonden

Terug naar alle berichtenEen ogenblik geduld a.u.b.