iedereen lekker wonen Lekker wonen voor iedereen Lekker Wonen voor Iedereen Lekker wonen voor iedereen iedereen lekker wonen Buurtcultuurfonds BrabantWonen

Selectie verfijnen

Plaats
Soort project
Type
Zoek op naam
Maak velden leeg
 

Woonlasten de baas

/af/uploads/c/1024x/f/e/sociale-wooncoach-brabantwonen.jpg /af/uploads/c/1024x/6/7/woonlasten-de-baas-brabantwonen-7.jpg /af/uploads/c/1024x/5/5/woonlasten-de-baas-brabantwonen-0.jpg /af/uploads/c/1024x/a/7/woonlasten-de-baas-brabantwonen-01.jpg /af/uploads/c/1024x/6/1/woonlasten-de-baas-brabantwonen.jpg /af/uploads/c/1024x/8/4/woonlasten-de-baas-brabantwonen-laan-schie.jpg /af/uploads/c/1024x/0/d/woonlasten-de-baas-brabantwonen-sleuteluitreiking.jpg

Voor veel mensen nemen nog steeds de woonlasten verder toe. En dat baart ons zorgen. BrabantWonen participeert daarom in het samenwerkingsverband rondom woonlasten en armoede. Dit verband is ontstaan vanuit het lokale woonlastenakkoord en de aanpak Ben jij je woonlasten de baas? We werken intensief samen met een groot aantal partners om de woonlastendruk te verminderen en om vroegtijdig in te grijpen bij achterstanden en schulden.

Met de woonlastenaanpak richten we ons vooral op huurders die hun woonlasten niet of nauwelijks kunnen betalen. Op de website www.woonlastendebaas.nl bieden wij informatie en tips over de maandelijkse woonlasten. Want u bent in de eerste plaats zelf de baas over uw woonlasten!

Woonlasten: meer dan huur alleen!
De kosten voor wonen zijn veel meer dan alleen de maandelijkse huur. Denk hierbij ook aan kosten voor gas, water en elektra, telefonie en internet, gemeentebelastingen, verzekeringen en de servicekosten van uw woning. Graag weten wat uw maandelijke woonlasten zijn? Ga naar www.woonlastendebaas en vul de rekenhulp in. U ziet precies welk deel van uw inkomen u maandelijks kwijt bent aan wonen.

Handige tip
Op de website van het instituut voor budgetvoorlichting, het Nibud, kunt u persoonlijk budgetadvies krijgen. Ga naar www.nibud.nl

Wat kan ik doen aan te hoge woonlasten?
Heeft u de rekenhulp ingevuld? En zijn uw woonlasten (te) hoog in verhouding tot uw inkomen (dus meer dan 30% van uw netto-inkomen)? Zet dan uw inkomsten en uitgaven eens op een rijtje. Kunt u nog ergens op besparen? Bijvoorbeeld door een andere energieleverancier te kiezen. Of zelf energie te besparen in huis. Of geeft u misschien onbewust elke maand veel geld uit aan abonnementen of uw telefoonrekening? Het Rijk en gemeenten hebben diverse inkomensondersteunende regelingen. Denk aan Huurtoeslag en Zorgtoeslag. Kijk op www.berekenuwrecht.nl of u hiervoor in aanmerking komt.

Wij helpen u graag!
Komt u er alleen niet uit, neem dan contact op met een van onze woonconsulenten. Dan gaan we samen met u op zoek naar oplossingen.

Speciaal voor dit initiatief is de website www.woonlastendebaas.nl ingericht, met informatie over de maandelijkse kosten voor wonen en een handige rekenhulp om inzicht te krijgen in uw eigen woonlasten. De website bevat ook handige tips en informatie om de stijgende woonlasten aan te pakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen.

Geen resultaten gevonden

Terug naar alle berichtenEen ogenblik geduld a.u.b.