Buurtcultuurfonds BrabantWonen

Selectie verfijnen

Plaats
Soort project
Type
Zoek op naam
Maak velden leeg
 

Buurtfonds

/af/uploads/c/1024x/e/6/brabantwonen-kruiscampers-door-de-kruiskamp-2.jpg /af/uploads/c/1024x/6/1/brabantwonen-kruiscampers-door-de-kruiskamp-4.jpg /af/uploads/c/1024x/3/4/brabantwonen-kruiscampers-door-de-kruiskamp-3.jpg /af/uploads/c/1024x/a/c/brabantwonen-buurtcultuurfonds-wijktour-kathedralenbouwers-1.jpg /af/uploads/c/1024x/7/2/brabantwonen-buurtcultuurfonds-wijktour-kathedralenbouwers.jpg /af/uploads/c/1024x/4/7/buurtcultuurfonds-brabantwonen-grafittiproject2.jpg /af/uploads/c/1024x/f/5/buurtcultuurfonds-brabantwonen-nederlandse-buurt-rondleiding.jpg /af/uploads/c/1024x/9/a/buurtcultuurfonds-brabantwonen-bartjes2.jpg /af/uploads/c/1024x/8/7/buurtcultuurfonds-brabantwonen-gedichten-ruwaard.jpg /af/uploads/c/1024x/3/3/buurtcultuurfonds-brabantwonen-gestelsebuurt.jpg /af/uploads/c/1024x/4/6/buurtcultuurfonds-brabantwonen-nederlandse-buurt.jpg /af/uploads/c/1024x/d/d/buurtcultuurfonds-brabantwonen-grafittiproject1.jpg /af/uploads/c/1024x/d/d/brabantwonen-wijkathedraal-kruiskamp-5-6-oktober-2.jpg /af/uploads/c/1024x/0/a/brabantwonen-wijkathedraal-kruiskamp-5-6-oktober-1.jpg

Buurtfonds

BrabantWonen heeft een Buurtfonds. Vanuit dit fonds kunt u in uw wijk of appartementencomplex projecten starten die contacten met uw buren vernieuwen of versterken. Door samen een project op het gebied van kunst, cultuur, duurzaamheid of sport te bedenken en uit te voeren, ontstaan er vaak mooie ontmoetingen. Uiteraard kunt u dat niet altijd alleen en hebt u soms de hulp nodig van een kunstenaar of een begeleider. Geen probleem. Samen gaan we op zoek naar de gewenste ondersteuning en die betalen we uit het buurtfonds.

Vraag aan!

Dus: heeft u een goed idee voor een buurtproject en wilt u weten of en hoe u in aanmerking komt voor steun vanuit het Buurtfonds? Vul dan het aanmeldformulier in.

Meer informatie

Wilt u eerst meer informatie over de mogelijkheden van het Buurtfonds? Neem dan voor informatie contact op met Wim Sterks. Hij is te bereiken via telefoonnummer 088 281 61 01 of via w.sterks@brabantwonen.nl.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen moet het project aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • het project wordt bedacht en uitgevoerd door overwegend bewoners van BrabantWonen;
 • bewoners bedenken samen wat ze willen en zorgen, onder begeleiding van een professional, voor de uitvoering;
 • het project ligt op het gebied van kunst, cultuur, duurzaamheid of sport;
 • het project draagt bij aan de leefbaarheid van de wijk of het appartementencomplex.

Vul nu het aanmeldformulier in!

Velden met een * zijn verplicht.

Adres*

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het Buurtfonds? Neem dan contact op met Wim Sterks. Hij is te bereiken via telefoonnummer 088 281 61 01 of via w.sterks@brabantwonen.nl. Of vul het contactformulier hieronder in. 

Contactformulier Buurtfonds BrabantWonen

Velden met een * zijn verplicht.

 • Wethouder opent Buurtcultuurfondsproject Bosbes Oss

  Wethouder opent Buurtcultuurfondsproject Bosbes Oss

  17 dec. 2018

  Op maandag 17 december zal wethouder Frank den Brok, in aanwezigheid van de bewoners, het lichtkunstwerk in appartementencomplex Bosbes officieel in gebruik nemen. De bijeenkomst begint om 16.00 uur.

  De bewoners hebben samen met de kunstenaars Frank Ulijn en Brigitte Picavet lichtbakken ontworpen en gemaakt. Het project is begeleid door een medewerkster van Muzelinck. De lichtbakken tonen abstracte afbeeldingen en foto’s van prominente gebouwen in Oss.

  Lichtkunstwerk appartementencomplex Bosbes

 • Het buurtfonds, contact door cultuur, duurzaamheid of sport

  Het buurtfonds, contact door cultuur, duurzaamheid of sport

  02 nov. 2018

  BrabantWonen heeft een Buurtfonds. Vanuit dit fonds kunt u in uw wijk of appartementencomplex projecten starten die contacten met uw buren vernieuwen of versterken.

  Door samen een project op het gebied van kunst, cultuur, duurzaamheid of sport te bedenken en uit te voeren, ontstaan er vaak mooie ontmoetingen. Uiteraard kunt u dat niet altijd alleen en hebt u soms de hulp nodig van een kunstenaar of een begeleider. Geen probleem. Samen gaan we op zoek naar de gewenste ondersteuning en die betalen we uit het buurtfonds.

  Voorwaarden

  Om in aanmerking te komen moet het project aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • het project wordt bedacht en uitgevoerd door overwegend bewoners van BrabantWonen;
  • bewoners bedenken samen wat ze willen en zorgen, onder begeleiding van een professional, voor de uitvoering;
  • het project ligt op het gebied van kunst, cultuur, duurzaamheid of sport;
  • het project draagt bij aan de leefbaarheid van de wijk of het appartementencomplex.

  Aanvraag

  Heeft u plannen voor een buurtfondsproject, vul dan het formulier in op de pagina van ons Buurtfonds.

  Meer informatie

  Wilt u eerst meer informatie over de mogelijkheden van het Buurtfonds? Neem dan contact op met Wim Sterks. Hij is te bereiken via telefoonnummer 088 281 61 01 of via w.sterks@brabantwonen.nl.

 • Feestelijke oplevering: weer een succesvol Buurtcultuurfondsproject!

  Feestelijke oplevering: weer een succesvol Buurtcultuurfondsproject!

  29 aug. 2016

  De feestelijke oplevering van de prachtige, nieuwe binnentuin aan de Sint Jorisstraat in 's-Hertogenbosch werd zaterdag 27 augustus goed bezocht door bewoners èn buren.

  Voorheen was de binnentuin van dit monumentale complex verloederd. Via BrabantWonen kwamen bewoners in contact met kunstenaars van de Academie voor Beeldvorming. Er ontstond een vruchtbare samenwerking met een prachtige tuin en een betrokken bewonersgroep als resultaat. De tuin is aangelegd met steun van het Buurtcultuurfonds BrabantWonen. Dit fonds heeft tot doel buurten mooi en leefbaar te maken door de inzet van kunst en cultuur. 

  Bronzen fontein 

  In de tuin liggen verschillende keien: heerlijk om op te zitten in de zon. Een deel van de tuin is gevuld met plukkruiden. Midden in de tuin klinkt vanaf een kei het geluid van een fontein: een schaal vol water met daarin een bronzen hoofd. Wie goed kijkt, ziet dat het een aantal oren heeft en meerdere monden. Het bestaat namelijk uit vijf verschillende koppen, die digitaal in elkaar zijn geplaatst. Deze vijf zijn enkele van de hoofden van betrokkenen bij het ontstaan van deze binnentuin. 

  Het hoofd ligt er niet zomaar. Vroeger was het complex een klooster gewijd aan Sint Jan Baptist. 

 • Oplevering project Buurcultuurfonds Kromstraat

  Oplevering project Buurcultuurfonds Kromstraat

  25 jul. 2016

  Vrijdag 22 juli vond de oplevering plaats van een kunstwerk in de hal van het appartementencomplex in de Kromstraat in Oss. In de voormalige pastorie wonen in totaal 15 jongeren.

  Het kunstwerk is ontworpen en gemaakt door bewoners onder leiding van kunstenaar Frank Ulijn. Het kunstwerk bestaat uit een aantal teksten van bewoners en een stellage van bamboe met verlichting in de hal van het complex. De bamboestokken zijn aan elkaar geknoopt. Voorafgaand aan de realisatie hebben de bewoners enkele workshops 3D-printen gevolgd. Tijdens deze bijeenkomsten is het concrete idee voor het kunstwerk ontstaan.

  Het project werd mogelijk gemaakt door het Buurtcultuurfonds BrabantWonen.

 • Oplevering Buurtcultuurfondsproject Ruwaard

  Oplevering Buurtcultuurfondsproject Ruwaard

  06 jun. 2016

  Zondag 5 juni werd het kunstproject ter gelegenheid van 50 jaar Ruwaard opgeleverd. Tijdens het midzomer festival en onder een stralende zon onthulde wethouder Frank den Brok het kunstwerk.

  Het kunstwerk is samengesteld uit een aantal deelprojecten. Elk deelproject is gemaakt door mensen uit een buurt in de Ruwaard. Muziek, beeldende kunst en dichtwerken zijn verwerkt in het eindresultaat. Een mooi project waar meerdere bewoners uit de Ruwaard aan gewerkt hebben. Er wordt nog gezocht naar een plaats in de wijk waar het kunstwerk een plaats krijgt.

zichtbaar: 1 t/m 5 van de 6
Terug naar alle berichtenEen ogenblik geduld a.u.b.