iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
/af/uploads/c/1024x/0/e/arena-img-7076.jpg /af/uploads/c/1024x/1/0/arena-img-7027.jpg

Burgemeester onthult lichtkunstwerk Schaepmanlaan

24 januari 2019 12:10

Burgemeester Wobine Buijs heeft op dinsdag 22 januari een lichtkunstwerk in appartementencomplex Arena aan de Schaepmanlaan in Oss onthuld. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenares Elcke van Gorkum. Het is onderdeel van een totale verduurzaming op het gebied van elektriciteit van het appartementencomplex. Het project, dat begeleid werd door een medewerkster van de Muzelinck, is een mooi voorbeeld van een initiatief waarbij kunst, duurzaamheid en leefbaarheid samenkomen.

Duurzaamheid

Aanleiding voor het kunstwerk was een project waarbij een groot aantal bewoners hun traditionele verlichting hebben vervangen door LED-lampen. Tegelijkertijd heeft BrabantWonen de verlichting in de algemene ruimten verduurzaamd. Tijdens de overleggen met de bewoners kwam het idee om de entree van het complex te verfraaien met een kunstwerk.

Onderlinge contacten

Het ontwerp van het kunstwerk, een Arena, is een idee van de bewoners. Daarnaast hebben bewoners daadwerkelijk meegewerkt aan de productie van het kunstwerk. Deze gezamenlijke activiteiten hebben de onderlinge contacten tussen bewoners versterkt. De officiële opening werd dan ook door bewoners goed bezocht.
Een ogenblik geduld a.u.b.