iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
BrabantWonen ondertekent prestatieafspraken 2019

BrabantWonen ondertekent prestatieafspraken 2019

20 december 2018 12:00

In december 2018 heeft BrabantWonen in de verschillende gemeentes waarin zij actief is, prestatieafspraken ondertekend. Dit deed BrabantWonen samen met de gemeentes, met de andere woningcorporaties die ook woningen verhuren in die gemeentes en met de huurders.

Prestatieafspraken

In de prestatieafspraken leggen de partijen samen vast wat hun gezamenlijke activiteiten zijn op het gebied van beschikbaarheid van huurwoningen, betaalbaarheid en leefbaarheid.

Duurzaamheid

Een heel belangrijk thema, dat in elke set prestatieafspraken terugkomt, is duurzaamheid. De partijen willen de doelstellingen uit het klimaatakkoord halen, maar een duurzame huurwoning zorgt ook voor lagere energielasten voor de huurders.

De partijen hebben verschillende afspraken gemaakt over duurzaamheid. Zo moeten nieuwbouwwoningen voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen. De betrokken partijen gaan concreet in gemeente Bernheze ruim 200 woningen verduurzamen tot energielabel A of B. Ook in ’s-Hertogenbosch gaan BrabantWonen en de andere partijen aan de slag met het verduurzamen van de woningen. Daar stellen we wijkgerichte energieplannen op met concrete maatregelen, zoals zonnepanelen in combinatie met groene daken en energiecoaching. In de gemeente Bernheze willen de gemeente en corporaties ook bewoners bewuster van hun energieverbruik.
In Oss spreken partijen concreet af dat zij bij ongeveer 250 woningen zonnepanelen aanleggen volgend jaar.

Meer sociale huurwoningen

Ook het uitbreiden van het aantal sociale huurwoningen staat overal prominent in de afspraken in elke gemeente. In Bernheze willen de woningcorporaties volgend jaar ongeveer 130 nieuwe sociale huurwoningen bouwen en opleveren.

In Oss voegen we de komende vier jaren gemiddeld 125 sociale huurwoningen per jaar toe door nieuwbouw en verbouw van bestaande gebouwen in Oss.

Ook in ’s-Hertogenbosch blijven we nieuwe woningen bouwen. Komend jaar bouwen we daar zo’n 50 nieuwe woningen op tijdelijke locaties. We hebben ook afgesproken minder sociale huurwoningen te verkopen in ’s-Hertogenbosch en de sloop van zo’n 20 woningen daar uit te stellen.

Samen met onze huurders

BrabantWonen en de andere woningcorporaties hebben regelmatig overleg met afvaardigingen van hun huurders. De huurders hebben meegepraat over de prestatieafspraken en deze ook ondertekend. We blijven, zoals altijd, regelmatig overleggen met hen over ons beleid, maatregelen en de wensen van die huurders daarbij.

Lezen!

U kunt op deze pagina de verschillende ondertekende prestatieafspraken downloaden.
Een ogenblik geduld a.u.b.