iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
/af/uploads/c/1024x/b/b/ab-groen-z2a9808-2.jpg /af/uploads/c/1024x/2/1/gerben-stilma-z2a9874.jpg

Nieuwe leden RvC BrabantWonen

11 oktober 2018 15:20

Dit najaar worden twee nieuwe leden in de Raad van Commissarissen (RvC) van BrabantWonen geïnstalleerd. De heer Ab Groen is 25 september jl. als toezichthouder bij BrabantWonen in functie getreden en de heer Gerben Stilma volgt per 27 november a.s.

Dr. Ir. Ab Groen, organisatieadviseur met brede bestuurlijke ervaring in de publieke sector, is op bindende voordracht van de huurders van BrabantWonen benoemd. De diversiteit van werkgebieden en sociale thema’s binnen een woningcorporatie maken het een interessante maatschappelijke functie voor Groen. Groen ziet het als zijn rol om een goede balans te bewerkstelligen tussen aandacht voor de korte termijn en de huidige huurders als ook voor de lange termijn ontwikkelingen waar de toekomstige huurder mee te maken krijgt. Hij ziet zichzelf als een kritische luisteraar die graag de dialoog aangaat en discussies niet uit de weg gaat. Groen is gecharmeerd van de mensgerichte aanpak van BrabantWonen en zag dit bevestigd door de gesprekken die hij met huurders heeft gehad.

Groen is op bindende voordracht van de huurders in de RvC benoemd. Dit betekent dat vertegenwoordigers van huurders de kandidaten selecteren en de sollicitatiegesprekken voeren. Ruud Surstedt, van de huurdersklankbordgroep in Oss: “wij moeten het gevoel krijgen dat iemand echt affiniteit met de vertegenwoordiging van de huurders heeft, onze taal spreekt en snapt waar wij mee te maken hebben”. Richard de Ron van de huurdersklankbordgroep in ’s-Hertogenbosch, vult aan: “de oprechte betrokkenheid van Ab Groen maakt dat hij de perfecte kandidaat is voor ons. We zien er naar uit om met hem samen te werken”.

De heer ing. Gerben Stilma, toezichthouder en strategisch adviseur, is jarenlang werkzaam geweest in directiefuncties binnen internationale bedrijven in de bouwsector. Met zijn expertise in duurzaamheid en innovatie hoopt hij BrabantWonen verder te brengen in haar ambities op dit vlak. Stilma krijgt de portefeuille ondernemerschap binnen de RvC onder zijn hoede. Zijn affiniteit ligt bij het complexe proces van het vertalen van de behoefte van de klant naar beleid en tegelijkertijd rekening houden met de diverse belanghouders.
Bestuurder Harrie Windmüller: “wij zijn blij met de versterking van de RvC. De expertise en achtergrond van zowel Groen als Stilma zijn een perfecte aanvulling op de andere leden van de RvC. Ik zie uit naar een constructieve samenwerking”.
Een ogenblik geduld a.u.b.