iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
/af/uploads/c/1024x/2/e/leuvenstraat-nom-woning-brabantwonen.jpg

Een nachtje doorbrengen in een NOM-woning?

18 juli 2018

BrabantWonen en Heijmans hebben vier woningen aan de Leuvenstraat in 's-Hertogenbosch gerenoveerd tot NOM-woning. De woning stellen we de komende maanden beschikbaar aan mensen die eens willen ervaren hoe het is om een nacht in een NOM woning door te brengen.

Daarnaast gaan we de modelwoning inzetten voor instructie en opleiding met betrekking tot de installaties en het beheer van een NOM-woning. Ook worden er rondleidingen in de NOM-woning aan Leuvenstraat 14 in 's-Hertogenbosch georganiseerd. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.gapph.nl/boeken

Duurzame inrichting

De modelwoning is helemaal duurzaam en circulair ingericht: de meubels komen van de kringloopwinkel, vloerbedekking en gordijnen zijn gemaakt van hergebruikt materiaal (cradle-to-cradle) en de verf is kalkvrij. Een oude lamp is opgepimpt met fietsbanden, nachtkastjes zijn gemaakt van een lade uit een oude kast en een kapstok is gemaakt van een houten tak.

De tuin is vanuit het thema biodiversiteit ingericht. De regenafvoeren zijn losgekoppeld van het riool en het regenwater komt terecht in een regenton of gaat direct de bodem in. In de tuin liggen infiltratiebakken om het waterafvoer te reguleren, de schutting is van wilgentakken en er komen planten en bloemen in de tuin die vlinders en bijen aantrekken. De modelwoning laat zien hoe je voor weinig geld en met duurzame materalen een woning mooi en modern kan inrichten.
Een ogenblik geduld a.u.b.