iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
Kijk voor informatie op www.woningzoekenverandert.nl

Veel belangstelling inschrijven BrabantWonen Oss

01 juni 2018 9:55

BrabantWonen Oss gaat binnenkort werken met inschrijftijd. Voor iedereen die zijn woonjaren nog mee wilde laten tellen, bood BrabantWonen de afgelopen 4 maanden een overgangsregeling. De belangstelling hiervoor was groot; meer dan 9.500 mensen schreven zich in als woningzoekende.  

Van woonduur naar inschrijftijd

De grote belangstelling is niet verwonderlijk. Voorheen bouwde je automatisch woonduur op. Wie het langst op zijn huidige adres woonde, kreeg de woning als eerste aangeboden. Woningzoekenden hoefden zich daardoor niet uit voorzorg in te schrijven. Dat gaat veranderen. Door  de overgangsregeling konden mensen hun opgebouwde positie behouden.

Veel belangstelling

Op 1 juni eindigde de overgangsregeling. Voor alle woningzoekenden uit de gemeente Oss die zich vóór 1 juni hebben ingeschreven, rekent BrabantWonen de woonduur automatisch om naar inschrijftijd . BrabantWonen ontving totaal 9.500 nieuwe inschrijvingen. Daarnaast schrijven we alle huurders uit gemeente Oss en Heesch automatisch in.

Voor woningzoekenden buiten de gemeente Oss werkte het iets anders. Zij moesten voor 1 juni 2018 een uittreksel uit de BRP (Basis Registratie Personen) insturen om hun woonjaren mee te laten tellen. Meer dan 2.000 mensen maakten gebruik van deze mogelijkheid.

Geen uitzonderingen

Vanaf 1 juni 2018 is het niet meer mogelijk je woonduur mee te laten tellen. Daarop maakt BrabantWonen geen uitzonderingen. Wie  zich na 1 juni inschrijft, begint pas op de datum van inschrijving met het opbouwen van inschrijftijd. Ook dan is het nog steeds raadzaam je uit voorzorg in te schrijven. Jongeren kunnen zich inschrijven vanaf de dag dat zij 18 jaar worden.

Start WoonService Oss op 1 november

Er verandert nog meer. Het woningaanbod verhuist van de eigen website van BrabantWonen naar WoonService Oss. Door  het grote aantal nieuwe inschrijvingen, is hier iets meer tijd voor nodig. WoonService Oss gaat daarom niet per 1 juni 2018 van start, maar per 1 november.  Vanaf 1 november wordt bovendien een kwart van het woningaanbod aangeboden via loting.

Reageren op woningaanbod

Tot 1 november kunnen woningzoekenden in Oss en omgeving reageren op het woningaanbod via BrabantWonen.nl zoals zij gewend zijn. De volgorde wordt in die periode bepaald door woonduur.

Voor woningzoekenden in ’s-Hertogenbosch en omgeving verandert er niets.

Meer weten?

Op www.woningzoekenverandert.nl leest u alles over de veranderingen in het toewijzingssysteem en de overgang naar WoonService Oss.
Een ogenblik geduld a.u.b.