iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
BrabantWonen woning zoeken verandert

Laatste maand overgangsregeling

01 mei 2018 15:00

BrabantWonen verandert het toewijzen van huurwoningen in Oss en omgeving.Vanaf 1 juni 2018 gaat de woningcorporatie werken met inschrijftijd in plaats van woonduur. Wie nog wil profiteren van zijn opgebouwde woonjaren, kan zich nog tot en met 31 mei 2018 inschrijven. Daarna geldt definitief alleen de werkelijke inschrijftijd.

Gooi je woonjaren niet weg! Schrijf je in vóór 1 juni.

Overgangsregeling

Voor wie al ingeschreven staat als woningzoekende, rekent BrabantWonen de woonduur per 1 juni 2018 automatisch om naar inschrijftijd. Wie nog niet ingeschreven staat, kan dit nog tot en met 31 mei 2018 doen.

Zo kan iedereen die dat wil de opgebouwde woonjaren (de tijd dat iemand op zijn huidige adres woont) nog mee laten tellen. Voor wie na 1 juni 2018 inschrijft, geldt alleen de werkelijke inschrijftijd.

Kijk vooruit, gooi uw woonjaren niet weg

Tot nu maakte het niet uit hoe lang je stond ingeschreven. Iedereen bouwde automatisch woonduur op. Maar dat verandert nu. Daardoor wordt het voor woningzoekenden verstandig zich uit voorzorg in te schrijven. Bijvoorbeeld voor jongeren vanaf 18 jaar die nu nog thuis of op kamers wonen, mensen die later kleiner willen gaan wonen of als je er onverwachts alleen voor komt te staan. De kans om je huidige woonjaren mee te laten tellen geldt nog tot 1 juni 2018.

Meestgestelde vragen

Voor uitgebreide informatie en antwoord op de meestgestelde vragen kunnen woningzoekenden terecht op www.woningzoekenverandert.nl. Hier is ook een filmpje met uitleg te bekijken en kan men zich direct inschrijven.

Huurders van BrabantWonen in de gemeente Oss of Heesch worden automatisch ingeschreven.
Een ogenblik geduld a.u.b.