iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
Woning zoeken verandert

BrabantWonen schrijft elke huurder in Oss en Heesch in als woningzoekende

22 februari 2018 15:15

Begin februari heeft BrabantWonen laten weten dat het toewijzen van huurwoningen in Oss en omgeving verandert: vanaf 1 juni 2018 werken we met inschrijftijd in plaats van woonduur. Wie gebruik wil maken van zijn woonjaren, kan zich tot en met 31 mei inschrijven. Door een storing kunnen mensen die op dit moment al een woning huren bij BrabantWonen zich niet inschrijven. Om ervoor te zorgen dat deze mensen hun woonjaren niet verliezen, schrijven we iedere huurder in Oss en Heesch per 1 juni automatisch in. Dit kost de huurders niets. De reden dat we dit doen is om huurders te ontzorgen en ervoor te zorgen dat de wachttijden aan de telefoon beperkt blijven. BrabantWonen stuurt alle huurders in Oss en Heesch volgende week een brief om hen hierover te informeren.

Voor de huurders van BrabantWonen in Oss en Heesch is hiermee automatisch geregeld dat zij zijn ingeschreven als woningzoekende. Zij hoeven zelf niets te doen en zij behouden hun woonjaren. Volgend jaar neemt WoonService contact op om te vragen of zij hun inschrijving willen verlengen. Vanaf dan geldt het standaard bedrag van € 10 dat een woningzoekende jaarlijks betaalt voor zijn inschrijving.

Van woonduur naar inschrijftijd

BrabantWonen onderzocht afgelopen jaar of het toewijzingssysteem van de huurwoningen in Oss nog voldoende paste bij deze tijd. Dat deden we samen met woningzoekenden, huurders, de gemeente Oss en buurcorporatie Mooiland.

Vanaf 1 juni 2018 bepaalt de inschrijftijd wie als eerste in aanmerking komt voor een huurwoning. Tot nu toe keek BrabantWonen naar woonduur: daarbij maakte het niet uit hoe lang je stond ingeschreven, maar hoe lang je op je huidig adres woonde. Een woningzoekende hoefde zich daardoor niet uit voorzorg in te schrijven. Dat verandert nu.

Overgangsregeling

Voor wie al ingeschreven staat als woningzoekende rekent BrabantWonen de woonduur per 1 juni 2018 automatisch om naar inschrijftijd.
Een ogenblik geduld a.u.b.