iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
/af/uploads/c/1024x/6/f/brabantwonen-vissershof-2.jpg /af/uploads/c/1024x/3/7/brabantwonen-vissershof-1.jpg /af/uploads/c/1024x/2/7/brabantwonen-vissershof-3.jpg /af/uploads/c/1024x/a/0/brabantwonen-vissershof-exterieur-cam-04-4-3.jpg

BrabantWonen levert Vissershof op aan de Berghemseweg

01 februari 2018 9:00

De bouw van het nieuwe appartementencomplex Vissershof aan de Berghemseweg in Oss is afgerond. De nieuwe huurders van de 54 sociale huurappartementen krijgen dinsdag 30 en woensdag 31 januari de sleutel van verhuurder BrabantWonen. Met dit project worden extra sociale huurwoningen toegevoegd aan de woningmarkt in Oss. Aan deze woningen is grote behoefte.

In totaal zijn er 54 appartementen, verdeeld over vijf verdiepingen. De appartementen hebben twee slaapkamers en een oppervlakte van ongeveer 64 m2. De appartementen in Vissershof zijn geschikt voor een brede doelgroep, maar vooral bedoeld voor één- en tweepersoons huishoudens of kleine gezinnen. De huurprijzen liggen beneden de sociale huurgrens, zodat deze beschikbaar zijn voor mensen met lage inkomens.

Vissershof ligt pal naast de Visserskerk. Het was al lang de bedoeling hier woningen te bouwen, maar door de crisis bleef dit terrein lange tijd leeg. De nieuwe appartementen zijn in een U-vorm gebouwd, rond een speciaal aangelegde binnentuin, die de biodiversiteit bevordert. Ook liggen er zonnepanelen op het dak waarmee energie opgewekt wordt voor de algemene ruimten. Bouwbedrijf van de Ven heeft de appartementen gebouwd. Het ontwerp is van architectenbureau Rose en De Bie.

Extra sociale huurwoningen

De vraag naar betaalbare woningen in Oss is de afgelopen jaren snel toegenomen. Daarom hebben gemeente Oss en BrabantWonen in 2016 afspraken gemaakt om op verschillende plaatsen in Oss extra sociale huurwoningen te bouwen. Vissershof is één van de projecten die daardoor versneld gebouwd is.
Een ogenblik geduld a.u.b.