iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
iedereen lekker wonen

BrabantWonen krijgt goede cijfers bij visitatie

14 december 2017 15:05

Woningcorporatie BrabantWonen heeft bij de externe onafhankelijke visitatie goede cijfers gekregen. De cijfers liggen tussen 7,0 en 8,1, allemaal op of boven de norm. BrabantWonen kijkt met bescheiden trots naar de bevindingen van de visitatiecommissie. Trots vanwege de mooie beoordeling. Bescheiden, omdat we weten dat er nog veel te doen is.

Woningcorporaties worden  elke vier jaar  door een onafhankelijke visitatiecommissie beoordeeld op hun presteren volgens een vastgestelde methode. De afgelopen maanden heeft BrabantWonen dat ook weer laten doen, na de visitatie uit 2013.
De samenleving verwacht steeds meer van woningcorporaties. De visitatiecommissie geeft aan dat een corporatie die ongeveer op hetzelfde niveau functioneert als vier jaar geleden, daarom nu een lager cijfer krijgt.

BrabantWonen is blij dat we op belangrijke delen van ons werk beter worden beoordeeld. Bij de vorige visitatie werd presteren naar opgaven en ambities beoordeeld met een 7,75. Nu presteren we een 8,1. Ook onze governance is beter beoordeeld, een 7,4 in plaats van een 7,3. Ons presteren naar vermogen is met een 7,0 gelijk gebleven. We presteren hiermee op de norm. Het presteren volgens belanghebbenden is gedaald van een 7,7 naar een 7,4. Nog steeds boven de norm, maar wel gedaald.

De cijfers op zich vertellen een verhaal. Het gaat ons echter niet primair om de cijfers, maar om het helder krijgen van onze agenda voor de toekomst. De uitleg en onderbouwing van de commissie geeft wat dat betreft nader inzicht.

We kiezen voor duurzaamheid als leidend principe, hier ligt een brede en grote opdracht. We staan voor tevreden klanten, voor passend wonen en voor prettig thuis. Het is echter duidelijk dat extra aandacht uitgaat naar het presteren volgens belanghebbenden. Wij zullen met de belanghebbenden dit visitatierapport bespreken. De inzet is hierbij gericht op het verbeteren van onze relatie, het helder krijgen van de verwachtingen en het ophalen van verbeterpunten. Het visitatierapport helpt ons hierbij.

Harrie Windmüller, bestuurder BrabantWonen
Een ogenblik geduld a.u.b.