iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
iedereen lekker wonen

BrabantWonen maakt afspraken over wonen

11 december 2017 14:05

BrabantWonen maakt elk jaar prestatieafspraken met de huurdersorganisaties, de andere woningcorporaties en de gemeenten waarin wij actief zijn. Begin december ondertekenen we deze prestatieafspraken met onze partners.

In de prestatieafspraken spreken we af welke gezamenlijke inspanningen we leveren om voldoende, betaalbare, kwalitatief goede en energiezuinige woningen in prettige wijken te realiseren. Daarmee vormen deze afspraken een belangrijk deel van de projecten en activiteiten waar we als organisatie volgend jaar mee aan de slag gaan.

In alle gemeenten waarmee we prestatieafspraken maken, ligt de nadruk op de volgende onderwerpen:

  • We willen dat woningzoekenden sneller een woning kunnen vinden, daarom gaan we bouwen om zo meer sociale huurwoningen toe te voegen in de gemeenten.
  • Daarbij hebben we nadrukkelijk aandacht voor speciale doelgroepen. Denk hierbij aan mensen die voorheen in een beschermde woongroep zouden wonen, maar nu langer thuis moeten wonen. Of starters en senioren.
  • We zetten in op duurzaamheid, door zoveel mogelijk energiezuinig te renoveren en energieneutraal te bouwen, maar ook door bijvoorbeeld anders naar materiaalgebruik te kijken.
  • Leefbaarheid is een belangrijk onderwerp: we willen gedifferentieerde buurten waarin het voor alle mensen fijn wonen is.

Prestatieafspraken BrabantWonen

BrabantWonen heeft woningen en ander vastgoed in 11 gemeenten. Gelet op de volkshuisvestelijke opgave in Oss en ’s-Hertogenbosch en de gemaakte keuzes in de regiostrategie, richten we ons bij het maken van prestatieafspraken op vijf gemeenten: Oss, ’s-Hertogenbosch, St. Michielsgestel, Bernheze en Meierijstad. In de overige gemeenten volgen we ontwikkelingen nauwlettend en zijn we bereid tot samenwerking.
De verschillende prestatieafspraken die we maakten voor 2018 vindt u op deze pagina.
Een ogenblik geduld a.u.b.