iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
Start sloop woonblokken Oeterselaan

Start sloop woonblokken Oeterselaan

06 juli 2017 13:40

Maandag 10 juli start A. Van Liempd sloopbedrijven in opdracht van BrabantWonen met de sloop van vier woonblokken in Deuteren. Het gaat om de 40 woningen aan de Oeterselaan 2 t/m 80 (even nummers). Daarna bouwt BrabantWonen vier nieuwe woonblokken terug, met daarin 52 woningen. Dit worden allemaal sociale huurwoningen.

Het slopen duurt ongeveer zes weken. De aannemer werkt volgens een sloopveiligheidsplan dat goedgekeurd is door de gemeente. De omwonenden zijn geïnformeerd over de overlast die de sloop gaat opleveren. De aannemer stelt alles in het werk om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Sociaal woonakkoord

De sloop en vervolgens de nieuwbouw aan de Oeterselaan is onderdeel van het sociaal woonakkoord. Dit is een pakket aan afspraken tussen de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de woningcorporaties BrabantWonen, Kleine Meierij, Mooiland en Zayaz en het stedelijk huurdersplatform (SHP). De partijen werken zo samen aan voldoende betaalbare, passende, sociale huurwoningen in vitale wijken. Dit doen zij door zich te richten op de nieuwbouw, verkoop en sloop van woningen, transformatie van vastgoed en mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting van bijzondere doelgroepen. De concrete afspraak die de partijen maakten, is dat ze netto 700 sociale woningen toevoegen aan de Bossche woningmarkt. Het sociaal woonakkoord is vorig jaar ondertekend.
Een ogenblik geduld a.u.b.