iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
BrabantWonen iedereen lekker wonen

Huurverhoging in 2017 zo laag mogelijk

25 april 2017 15:15

BrabantWonen houdt dit jaar de jaarlijkse huurverhoging zo laag mogelijk. Voor de lage- en middeninkomens wordt op 1 juli 2017 0,3% huurverhoging doorgevoerd. We maken daarmee geen gebruik van de ruimte die het Rijk geeft om een basishuurverhoging van 2,8% door te voeren. Zo willen we vooral de mensen met de lage- en middeninkomens ontzien en de huur betaalbaar houden. 

Ieder jaar nemen we de huurprijzen onder de loep. We kijken of het nodig is om de huurprijzen te verhogen. We willen namelijk de woningen zo betaalbaar mogelijk houden. Vooral voor mensen met een lager inkomen. Sinds 2013 moeten woningcorporaties een verhuurdersheffing aan de overheid betalen. We willen daarvan zo min mogelijk aan onze huurders doorbelasten.

Wat is dit jaar de huurverhoging?

Doordat we sinds 2013 aan het bezuinigen zijn, weten we in 2017 de huurverhoging binnen de perken te houden. Dat merken vooral onze huurders met een laag- of middeninkomen, tot € 40.349. We hebben besloten voor hen de huren alleen te verhogen met de inflatie, 0,3%. Dat is minder dan wettelijk is toegestaan, namelijk 2,8%.

Huurders met een inkomen vanaf € 40.349 krijgen meer huurverhoging. BrabantWonen vindt dat wie meer verdient, ook iets meer kan dragen en betaalt vanaf 1 juli 2017 2,9% meer huur dan vorig jaar. Ook dat is lager dan toegestaan, namelijk 4,3%. Hoewel we vinden dat mensen met een hoger inkomen iets meer aan huur kunnen betalen, houden we zo rekening met de hoge stijgingen van de afgelopen jaren. Daarom verhogen we wel extra, maar niet maximaal.

Betaalbaarheid

Deze jaarlijkse huurverhoging sluit aan op de afspraken die we op stedelijk niveau hebben gemaakt in Oss en in ’s-Hertogenbosch. Samen met deze gemeentes, de corporaties Kleine Meierij, Mooiland en Zayaz en de huurdersorganisaties in beide gemeentes willen we de huurders met de laagste inkomens ontzien. In ons beleid staat daarom betaalbaarheid voorop en zetten we ons actief in om de woonlasten van onze huurders betaalbaar te houden.
Een ogenblik geduld a.u.b.