iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
oplevering tijdelijke woningen

Woningcorporaties Den Bosch leveren 100 tijdelijke woningen op

21 april 2017 8:20

Deze week kregen de huurders van de tijdelijke woningen aan de Stadionlaan de sleutels van hun woning. Met de 36 woningen aan de Stadionlaan hebben BrabantWonen, Kleine Meierij en Zayaz nu 100 woningen toegevoegd aan de Bossche sociale huurmarkt. Eerder zijn er 32 tijdelijke woningen aan de Groote Vliet in Rosmalen en 32 in Empel-Zuid geplaatst.

De woningen blijven maximaal tien jaar staan en zijn bedoeld voor spoedzoekers. Dit zijn mensen die met spoed een woning nodig hebben, maar hier via de ‘normale’ weg niet voor in aanmerking komen, bijvoorbeeld omdat ze niet genoeg inschrijftijd hebben bij WoonService. Spoedzoekers zijn bijvoorbeeld starters, studenten, vergunninghouders of mensen die een woning zoeken na een echtscheiding. De woningen zijn vooral bedoeld voor één– en tweepersoons huishoudens.

Veel reacties

Het aantal reacties op de woningen was groot. Dat geeft aan dat de druk op de sociale woningmarkt in Den Bosch hoog is; er zijn veel mensen die op heel korte termijn een woning zoeken.

Patrick Fonck, bewoner van een tijdelijke woning op Empel-Zuid: “Deze tijdelijke woning kwam voor mij op het juiste moment. Ik had een basis nodig om me te concentreren op een nieuwe carrière. De woning is ideaal, het is net een strandhuisje zoals je die ziet langs de Noord-Hollandse kust en vereist weinig onderhoud. Mijn plan is om nu even rust te nemen, te concentreren op mijn nieuwe job en om volgend jaar verder te kijken naar een wat grotere woning.”

Sociaal woonakkoord

Wethouder Eric Logister: “In zo’n anderhalf jaar tijd is dit project van de tekentafel tot de sleuteluitreiking gegaan. Goed om te zien dat we met elkaar snelheid hebben gemaakt. En de ‘Bossche mix’ aan nieuwe bewoners spreekt positief over hun woningen. Daar doen we het voor!”

De bouw van de tijdelijke woningen is één van de afspraken in het sociaal woonakkoord. Dit is een pakket aan afspraken tussen de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de woningcorporaties BrabantWonen, Kleine Meierij, Mooiland en Zayaz en het stedelijk huurdersplatform (SHP). De partijen werken zo samen aan voldoende betaalbare, passende, sociale huurwoningen in vitale wijken. Dit doen zij door zich te richten op de nieuwbouw, verkoop en sloop van woningen, transformatie van vastgoed en mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting van bijzondere doelgroepen. De concrete afspraak die de partijen maakten, is dat ze netto 700 sociale woningen toevoegen aan de Bossche woningmarkt. Het sociaal woonakkoord is vorig jaar ondertekend.
Een ogenblik geduld a.u.b.