iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen
Nieuws
Sleuteluitreiking Badeloch

Appartementencomplex Badeloch opgeleverd

03 april 2017 11:45

Vrijdag 31 maart reikten medewerkers van BrabantWonen de sleutels uit aan de eerste huurders van het appartementencomplex Badeloch. Badeloch is een nieuw thuis waar partners, waarvan er één zorgvraag heeft, samen kunnen blijven wonen. De zorgbehoevende partner krijgt hier de zorg die nodig is en de mantelzorger wordt ontlast.

Blijven wonen bij degene van wie je houdt. Dat is wat heel veel mensen willen, zelfs als dat moeilijker wordt, omdat één van beiden zorg nodig heeft. Dan komt er veel terecht op de schouders van de ander, die plots mantelzorger wordt. Dat kan soms zwaar zijn. In Badeloch kunnen partners langer samen blijven wonen, omdat er voorzieningen zijn die de mantelzorger ontlast.

Geen gewoon seniorencomplex

Badeloch is geen gewoon appartementencomplex, maar eentje met voorzieningen waarbij samenwonende partners langer bij elkaar kunnen wonen, ook al heeft één van hen steeds meer zorg nodig. De gevraagde zorg kan te maken hebben met  regieverlies (zoals dementie), geheugen- of andere problemen. Maar ook mensen met een andere zorgvraag kunnen hier een appartement huren. Om die het hoofd te bieden, zijn de appartementen niet alleen rolstoelvriendelijk en levensloopbestendig, maar heeft Badeloch een grote ontmoetingsruimte, bedoeld voor bewoners en de buurt. Daarnaast is professionele zorg altijd dichtbij: het thuiszorgteam van BrabantZorg houdt kantoor in Badeloch. 

Even op adem komen

De mantelzorger wordt onder andere ontlast door de aanwezigheid van de ruime ontmoetingsruimte waar diverse activiteiten georganiseerd worden. De ontmoetingsruimte is ideaal om mensen via laagdrempelige activiteiten met elkaar te verbinden. Door samen te koken of koffie te drinken. Het is een prettig idee voor mantelzorgers dat deze mogelijkheid in het complex aanwezig is, zodat ze soms even op adem kunnen komen. Willen ze even de stad in, een boodschap doen of bij iemand op de koffie, dan kunnen ze hun partner met een gerust hart in de ontmoetingsruimte laten deelnemen aan activiteiten. Al die beetjes samen zorgen ervoor dat mantelzorgende partners het lang kunnen volhouden. De activiteiten worden ondersteund door Welzijn Divers en begeleid door vrijwilligers uit de buurt.

BrabantWonen heeft samen met BrabantZorg en Welzijn Divers dit concept aan de Eindhovenlaan in de Kruiskamp ontwikkeld en gebouwd. In Badeloch bevinden zich 45 huurappartementen en drie kangoeroewoningen.
Een ogenblik geduld a.u.b.