Contact met BrabantWonen

Klantenservice

Heeft u een vraag? Kijk dan hieronder in de lijst met veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, neem dan contact op met de vestiging in uw woonplaats.

Toon alles

Huurwoning kopen

Ik heb een brief gekregen over het kopen van mijn huurhuis. Wat staat er eigenlijk?

U kunt uw huurwoning kopen als u wilt en kunt. Als u dit niet wilt, verandert er niets. Uw woning wordt niet verkocht want  u bent de enige die de woning kan kopen. Wilt u dit niet, dan wijzigt er niets en blijft u als huurder wonen zolang u wilt.

Ik wil mijn huis niet kopen - moet ik er nu uit?

Nee, u mag blijven wonen in uw huis. Er verandert niets. Pas als u besluit te verhuizen, zetten wij de woning in de verkoop.

Als iemand anders geïnteresseerd is in het kopen van mijn woning, gaan jullie daar dan op in en moet ik er dan uit?

Nee, zeer zeker niet. Als u niet wilt kopen, verandert er niets voor u en mag u blijven wonen zolang u wilt.

Ik wil mijn huis niet kopen, maar dat van mijn buren wel. Kan dat?

Wij geven geen informatie over welke huizen wel of niet op de verkooplijst staan in verband met de privacy van onze huurders.

Ik wil best kopen, maar nu nog niet. Hoeveel tijd heb ik?

Wij hebben nu geen termijn gesteld. Maar het beleid kan in de toekomst veranderen. Mocht u op een gegeven moment willen kopen, neem dan contact op met ERA vb&t Makelaars. Wij benaderen u niet opnieuw.

Wat is de vraagprijs van mijn woning?

Die is op dit moment niet bekend. Als u geïnteresseerd bent en een eerste gesprek heeft gehad met ERA vb&t Makelaars en de financiële middelen heeft om te kunnen kopen, dan zal een onafhankelijke makelaar die op geen enkele manier verbonden is aan BrabantWonen of ERA vb&t Makelaars de woning taxeren. De reden waarom we dit zo doen, is omdat een taxatierapport maar 1 jaar geldig is. Daarom laten we alleen taxeren bij serieuze interesse. Aan de hand van de taxatie stellen we een verkoopprijs vast.

Waar kijkt de taxateur naar?

Verschillende dingen, zoals plaats en wijk waarin de woning ligt, omgevingsfactoren, staat van de woning, inhoud en oppervlakte, enzovoorts. Deze dingen samen beschrijft hij/zij in een taxatierapport. Kijkt u voor meer informatie op de site www.eigenhuis.nl

Waarom moet de woning getaxeerd worden?

Hiermee bepalen we de marktwaarde van de woning en kunnen we een koopprijs samenstellen. Deze prijs is marktconform.

Ik heb er zelf een mooie badkamer in gezet – hoe zit dat in de taxatie?

Alle zelf aangebrachte voorzieningen worden geïnventariseerd door de taxateur en de rayonopzichter van BrabantWonen. Deze voorzieningen krijgen een aparte plek in het taxatierapport. Ze worden niet meegenomen in de koopprijs, dus u betaalt geen twee keer voor hetzelfde.

Krijg ik korting als ik als huurder deze woning koop?

Nee, wij verkopen de woning tegen marktwaarde.

Hoeveel moet ik verdienen om mijn woning te kunnen kopen?

Dat soort zaken komt aan de orde in het eerste gesprek met ERA vb&t Makelaars, waar een financieel adviseur bij aanwezig is. 

Moet ik zelf een makelaar meenemen bij een gesprek met jullie makelaar?

Nee, dat moet niet, maar als u dat prettig vindt, kunt u dat doen. Kijk op de website van Vereniging Eigen Huis of lees de brochure die wij u toesturen als u aangeeft dat u interesse heeft om uw huurwoning te kopen. Daarin vindt u meer informatie over het proces rondom het kopen van een huis. U kunt op basis van die informatie beslissen.

www.eigenhuis.nl
Tot wanneer moet ik huur betalen als ik de woning koop?

Tot de dag van de overdracht, dus tot de dag dat u de eigendomsakte en de hypotheekakte bij de notaris heeft ondertekend.

Hoe zit het met het onderhoud als ik de woning koop?

Vanaf het moment dat u de woning heeft gekocht, bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Zolang u huurt, verzorgt BrabantWonen het onderhoud.

Ik heb het antwoordformulier ingestuurd en aangegeven dat ik interesse heb in de koop van mijn woning, maar ik heb me bedacht. Kunt u me uit de procedure halen?

ERA vb&t Makelaars neemt contact met u op om een afspraak te maken. U kunt aangeven dat u dit niet meer wilt.

Ik ben geen huurder van BrabantWonen, maar ik zou wel een huurwoning willen kopen. Kan dat?

BrabantWonen biedt ook leegstaande huurwoningen aan. Ook deze woningen verkeren in goede staat. Belt u met ERA vb&t Makelaars om te horen welke woningen in Oss en ’s-Hertogenbosch in de verkoop staan.

Telefoonnummer ERA vb&t Makelaars (073) 750 28 68.
Een ogenblik geduld a.u.b.