iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen

Woningruil

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin woningruil een uitkomst kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw kinderen het huis uit zijn en u op zoek bent naar een comfortabel appartement, terwijl kennissen van u juist opgroeiende kinderen hebben en van een appartement naar een groter huis willen.

Wat zijn de voorwaarden voor woningruil?

Woningruil kan alleen gebeuren tussen twee huurders. U kunt dus geen woning ruilen met bewoners van een koopwoning. Wel is het mogelijk om uw woning te ruilen met een huurder uit een andere gemeente. Om tot woningruil te komen moet u zélf het initiatief nemen. BrabantWonen speelt hierin geen bemiddelende rol.

Bij woningruil wordt de huurprijs aangepast. Controleer daarom altijd eerst wat de nieuwe huurprijs gaat worden. 

Hoe verloopt de verdere ruilprocedure?

Als beide huurders het met elkaar eens zijn over de woningruil, kan de ruilprocedure in gang worden gezet. Hiervoor is het noodzakelijk dat u een aanvraagformulier voor woningruil invult. Dit formulier kunt u downloaden van deze website of afhalen bij de afdeling Klant & Wonen op de vestiging van BrabantWonen. Wij beoordelen vervolgens uw aanvraag. Hierbij toetsen we de gebruikelijke toewijzingscriteria en in sommige gevallen nodigen wij u persoonlijk uit om uw verzoek voor woningruil door te spreken. Als één van beide huurders niet bij BrabantWonen huurt, informeren wij de andere verhuurder en vragen deze om toestemming.
Een ogenblik geduld a.u.b.