iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen

Studentenwoning

BrabantWonen verhuurt bijna vijfhonderd studentenwoningen in en rondom het centrum van ’s-Hertogenbosch. Deze woningen worden aangeboden via WoonService Den Bosch.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een studentenwoning?

De studentenwoningen zijn voor iedereen die een voltijd- of deeltijdstudie volgt op MBO-, HBO- of universitair niveau. U komt niet in aanmerking als u in een andere stad dan 's-Hertogenbosch woont en studeert. Als u klaar bent met studeren maakt u plaats voor een volgende student.

Wat voor woningen zijn de studentenwoningen?

BrabantWonen beschikt over twee studentencomplexen, gelegen aan de Onderwijsboulevard en de Wethouder Schuurmanslaan. De studentenwoningen zijn kamers in flatgebouwen. Meestal deelt u de keuken, badkamer en het toilet met andere bewoners. We beschikken over verschillende kamertypen van verschillende oppervlakten.

Wethouder Schuurmanslaan

De Wethouder Schuurmanslaan beschikt over drie verschillende typen kamers.

Type 1 is een kamer met eigen sanitaire voorzieningen waarbij de gemeenschappelijk keuken en huiskamer wordt gedeeld. Dit zijn units met in totaal acht bewoners. De kamers zijn van verschillende grootte.

Type 2 zijn units voor twee personen waarbij de sanitaire voorzieningen en keuken worden gedeeld. Bij deze type kamer beschikt u dus niet over eigen sanitaire voorzieningen. De kamers zijn van verschillende grootte.

Type 3 zijn zelfstandige woningen waarbij je beschikt over eigen sanitaire voorzieningen. Dit zijn kamers met een wat ruimere indeling.

Onderwijsboulevard

De Onderwijsboulevard beschikt over twee typen units.

Type 1 unit bestaat uit vier kamers en gedeelde sanitaire voorzieningen (keuken, toilet en badkamer).

Type 2 unit bestaat uit drie kamers en gedeelde sanitaire voorzieningen (keuken, toilet en badkamer).

Gezamenlijke ruimtes hebben als doel om elkaar te ontmoeten.

Huurprijzen

De huurprijs is afhankelijk van de oppervlakte en de voorzieningen. De oppervlakten variëren van 15 m² tot 21 m² en de bruto huurprijzen variëren van € 324,- tot € 420,-. Deze bedragen zijn inclusief alle servicekosten, gas, water en electra.

Hoe kom ik in aanmerking voor een studentenwoning?

Als u voor een studentenwoning in aanmerking wilt komen is inschrijven bij WoonService Den Bosch noodzakelijk. Dit is al mogelijk vanaf zestien jaar. Vervolgens kunt u via WoonService dagelijks reageren op studentenwoningen.
Een ogenblik geduld a.u.b.