iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen

Seniorenpluswoning

Neemt u zorgvraag toe maar kunt u nog wel zelfstandig wonen? Dan komt u in aanmerking voor een seniorenpluswoning. Dit betekent zelfstandig wonen in een veilige en sociale omgeving.

Wat is een seniorenpluswoning?

Een seniorenpluswoning is een aanleunwoning, een zelfstandige woning voor senioren die altijd in de buurt ligt van een zorginstelling. Bewoners kunnen dan gebruikmaken van de faciliteiten die de zorginstelling aanbiedt. Het verschil met een gewone seniorenwoning is de eventuele aansluiting met een alarmsysteem. Zo kunnen bewoners met één druk op de knop hulp inroepen.

Hoe komt u in aanmerking voor een seniorenpluswoning?

Als u (met voorrang) in aanmerking wilt komen voor een seniorenpluswoning gelden de volgende voorwaarden:

  • U staat geregistreerd als woningzoekende bij WoonService Den Bosch.
  • U heeft een zorgindicatie/zorgplan.

U kunt reageren op seniorenpluswoningen uit het actuele woningaanbod van WoonService Den Bosch. U krijgt (met voorrang) een woning aangeboden als u voldoet aan de juiste voorwaarden én beschikt over de langste inschrijfduur van alle personen die gereageerd hebben.
Een ogenblik geduld a.u.b.