Let op:
Gebruik de huurprijs - rekentool om te bepalen
tot welke huurprijs u mag reageren.

Ik heb dit gelezen, deze melding niet meer laten zien.
iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen

Inkomensverklaring

Bent u op zoek naar een woning, maar heeft u de inkomensverklaring nog niet in huis? Vraag deze dan direct aan bij de Belastingdienst of print deze verklaring via www.mijnbelastingdienst.nl. Wij hebben deze verklaring namelijk nodig als wij u een woning aanbieden.

Heeft u deze verklaring niet in bezit? Dan mag de woningcorporatie de aanbieding intrekken. De woning gaat dan aan u voorbij. De inkomensverklaring (voorheen IB60-formulier) vraagt u gratis aan via de Belastingtelefoon, (0800) 05 43. Het duurt vijf werkdagen voordat u de verklaring thuis ontvangt. Houd daar rekening mee. Om direct een verklaring te krijgen gaat u naar www.mijnbelastingdienst.nl. Houdt uw Digi-D inlogcode en wachtwoord bij de hand. U kunt dan uw inkomensverklaring uitprinten.

Waarom moet ik een inkomensverklaring hebben?

De overheid stelt strenge regels aan het verhuren van sociale huurwoningen. Uw inkomen mag niet boven de afgesproken inkomensgrens liggen. Daarom controleren wij uw inkomen als wij u een woning aanbieden. De meest voorkomende manier om uw inkomen aan te tonen, is via een inkomensverklaring.

Let op: verhuist u met meerdere personen? Dan heeft u voor iedere medebewoner een inkomensverklaring nodig, met uitzondering van eventuele inwonende kinderen.

Geldigheid en kosten

Het aanvragen van een inkomensverklaring kost u niets en is een jaar geldig. Na uw aanvraag bij de Belastingdienst duurt het vijf werkdagen voor u de inkomensverklaring ontvangt. Wij adviseren u daarom de verklaring al aan te vragen voordat u op een huurwoning reageert. Zo heeft u de inkomensverklaring altijd paraat als wij u een woning aanbieden.

Vraag de inkomensverklaring snel en gratis aan via de Belastingtelefoon: 0800 05 43 (5 werkdagen).

De Belastingdienst kan mij geen inkomensverklaring toesturen. Wat nu?

Soms krijgt u geen inkomensverklaring, bijvoorbeeld omdat u geen inkomen heeft of net gestart bent als zelfstandig ondernemer. U ontvangt dan een brief van de Belastingdienst waarin zij uitlegt waarom er geen inkomensverklaring afgegeven wordt. In dat geval levert u deze brief bij ons in, in plaats van de inkomensverklaring.

Kan ik mijn inkomen ook op een andere manier aantonen?

In uitzonderingsgevallen mag u uw inkomen aantonen met een definitieve belastingaanslag, salarisspecificatie of uitkeringsspecificatie. Wij kunnen u daar meer informatie over geven. Maar het uitgangspunt bij een woningtoewijzing is de inkomensverklaring. Vraag dit dus altijd direct aan als u een woning zoekt!

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp, neemt u dan contact met ons op.
Een ogenblik geduld a.u.b.