BrabantWonen Lekker Wonen voor Iedereen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen iedereen lekker wonen

Ik wil iets aan mijn woning veranderen (ZAV)

U wilt graag prettig en comfortabel wonen en daarom wilt u iets veranderen in uw huis. Dat kan! BrabantWonen vindt het belangrijk dat u zich thuis voelt in uw eigen huis. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheid om uw woning aan te passen aan uw eigen wensen. We spreken hierbij over ZAV: Zelf Aangebrachte Veranderingen.

Voor sommige veranderingen of aanpassingen heeft u vooraf toestemming nodig. Het kan namelijk zijn dat uw verandering invloed heeft op de kwaliteit en/of de verhuurbaarheid van de woning. Daarom is het belangrijk om na te gaan of u vooraf toestemming moet vragen aan BrabantWonen.

Voor welk type wijzigingen heeft u toestemming nodig?

  • U heeft geen toestemming nodig voor ‘roerende’ wijzigingen, zoals het aanbrengen van vloerbedekking en gordijnen of het sauzen van wanden.
  • U heeft wel toestemming nodig voor ‘onroerende’ wijzigingen, zoals het plaatsen van een eigen keukenblok, een ligbad of een tegelvloer.

Voor veranderingen aan de buitenzijde van de woning heeft u altijd toestemming nodig.

Aanvraagformulier ZAV

Vul het aanvraagformulier in dat u op deze pagina vindt. BrabantWonen neemt binnen tien werkdagen contact met u op over uw aanvraag. Heeft u vragen? Bel dan met het Servicebureau van uw vestiging.

Geen toestemming gevraagd? Doe het alsnog.

Heeft u iets veranderd in uw woning maar heeft u nog geen toestemming gevraagd? Of heeft u een ZAV overgenomen van de vorige bewoner? Vraag deze dan alsnog aan!

Wij bekijken dan wat er is aangepast. En of het mag blijven zitten als u in de toekomst gaat verhuizen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Bij een goedgekeurde ZAV zorgt BrabantWonen ook voor het tijdelijk weghalen en opslaan van een ZAV als dit nodig is bij onderhoudswerkzaamheden.

Uitgebreide informatie over het aanbrengen van veranderingen kunt u lezen in de brochure Thuis in uw Huis.
Een ogenblik geduld a.u.b.