Lekker wonen voor iedereen Iedereen lekker wonen Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen

Woningaanpassing Oss

Zelfstandig blijven wonen met een handicap of ziekte?

Als u door een chronische ziekte, handicap of ouderdom belemmeringen ondervindt in uw woning, dan kunt u bij de gemeente Oss een woonvoorziening aanvragen. Dat kan bijvoorbeeld een traplift, een verhoogd toilet of keukenaanpassingen zijn, maar ook een toilet- en douchestoel of tillift.

Woonvoorzieningen zijn aanpassingen in uw huis waardoor u met een handicap of ziekte zelfstandig kunt blijven wonen. Het gaat om de normale woonfuncties zoals eten, slapen en wassen; het aanpassen van een hobby-, werk- of recreatieruimte valt hier niet onder.
Verder moet de voorziening langer dan zes maanden nodig zijn. Tijdelijke hulpmiddelen kunt u via uw ziektekostenverzekering aanvragen of bij de thuiszorgwinkel lenen.

Verhuizen of de woning aanpassen

Soms is verhuizen naar een aangepaste woning de beste oplossing. Er kan dan recht bestaan op een bijdrage in verhuis- en inrichtingskosten. U moet wel zelf actief op zoek gaan naar een woning. Een eventuele urgentieverklaring kunt u aanvragen bij de woningcorporaties.

Vragen of informatie?

Heeft u vragen over het aanvragen van een woonvoorziening of andere vragen op het terrein van (aangepast) wonen, welzijn, zorg of inkomensondersteuning? Neemt u dan contact op met de gemeente Oss. Zij helpen u verder. Telefonisch is de gemeente Oss bereikbaar op telefoonnummer 14 0412.
Een ogenblik geduld a.u.b.