iedereen lekker wonen Lekker Wonen voor Iedereen Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen

Vereniging van Eigenaren (VvE)

U woont in een complex met huurders en kopers

De appartementen in het complex waar u woont, zijn van verschillende eigenaren. Naast particuliere eigenaren, die een appartement hebben gekocht, is BrabantWonen eigenaar van het appartement waarin u woont.

Wat doet een VvE?

Uw wooncomlex heeft dus verschillende eigenaren. In een complex met verschillende eigenaren moet volgens de wet een Vereniging van Eigenaren (VvE) worden opgericht. Een VvE is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten van het complex, zoals algemene ruimtes (hal, gangen en dak) en installaties (liften). BrabantWonen is namens zijn huurders lid van VvE en maakt afspraken met de particuliere eigenaren. Bijvoorbeeld over de kosten voor het beheer van de algemene ruimten en installaties, en over het onderhoud van het complex. U bent huurder van BrabantWonen dus voor u betekent dit dat u samen met de eigenaren de kosten voor het beheer van de algemene ruimten en installaties betaalt.

Hoe zit het met regels en afspraken binnen een VvE?

In een VvE werkt het net even anders  als het gaat om regels en afspraken binnen het complex. Een VvE heeft een eigen huishoudelijk reglement. In dit reglement vindt u afspraken en regels over het gebruik en beheer van het complex. Het is belangrijk voor u om te weten dat de afspraken en regels in het huishoudelijk reglement altijd voor gaan op de Algemene Huurvoorwaarden van BrabantWonen. Uiteraard zorgt BrabantWonen ervoor dat u altijd in het bezit bent van het meest recente exemplaar van het huishoudelijk reglement.

Wat betekent dat voor u als huurder?

Met reparatieverzoeken of vragen kunt u gewoon terecht bij BrabantWonen. Ook als het gaat over een gemeenschappelijk deel van uw appartementencomplex. BrabantWonen
meldt het verzoek vervolgens bij de VvE.

Hoe zit het met mijn servicekosten?

De servicekosten betaalt u ook gewoon aan BrabantWonen. De hoogte van de servicekosten wordt per jaar op de ledenvergadering vastgesteld en verdeeld over de eigenaren. BrabantWonen berekent deze dan door aan de huurders.

Uw inbreng in de VvE

Er zijn verschillende manieren waarop u als huurder uw opmerkingen en suggesties in de VvE kunt laten horen. Bijvoorbeeld door contact met BrabantWonen op te nemen, of via de bewonerscommissie van uw complex. De bewonerscommissie behartigt uw belangen bij BrabantWonen. BrabantWonen behartigt uw belangen dan weer bij de VvE. De VvE houdt minimaal één keer per jaar een ledenvergadering waar besluiten worden genomen over het complex waarin u woont.

Bewonerscommissie oprichten

Heeft uw complex nog geen bewonerscommissie? Dan kunt u er, bij voldoende belangstelling, één oprichten. Wilt u meer informatie over het oprichten van een bewonerscommissie? Neem dan contact op met BrabantWonen. Wij vertellen u er graag alles over.
Een ogenblik geduld a.u.b.