Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen

Schade aan mijn woning

Schade aan uw woning is altijd erg vervelend. Zorg er daarom voor dat u altijd goed verzekerd bent. Met een uitgebreide inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering dekt u uw risico’s op een goede manier af.

Wie is verantwoordelijk voor de kosten?

Wie verantwoordelijk is voor de kosten verschilt per geval en per situatie. Hoe dat precies zit leggen wij graag aan u uit.

Er zijn verschillende soorten schades, die door verschillende oorzaken kunnen ontstaan. Wie verantwoordelijk is voor de kosten verschilt per geval. Het kan dus zijn dat u de schade aan de woning zelf moet betalen. Bijvoorbeeld schade aan plafonds, muren, uw vloerbedekking en meubels, ontstaan door wat voor oorzaak dan ook, is in beginsel de verantwoordelijkheid van u als bewoner. Om deze risico’s af te dekken kunt u hiervoor zelf de juiste verzekeringen afsluiten via uw verzekeringsadviseur.

Op deze pagina staat per type schade beschreven wat de gang van zaken is. Het is hoe dan ook belangrijk dat u beschadigde spullen bewaart zodat de schade beoordeeld kan worden. Mocht dit om welke reden dan ook niet mogelijk zijn, maak dan duidelijke foto’s waarop de schade goed zichtbaar is en zoek de oorspronkelijke aankoopbewijzen en/of informatie op zoals merk, type, aankoopdatum en -bedrag.
Een ogenblik geduld a.u.b.