iedereen lekker wonen Lekker Wonen voor Iedereen Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen Lekker wonen voor iedereen

Energielabel

Alle woningen van BrabantWonen hebben sinds 1 januari 2009 een energielabel. Dit label wordt bijvoorbeeld ook vermeld in de advertentie als de woning wordt aangeboden. Woningzoekenden kunnen op deze manier het energieverbruik van woningen vergelijken.

Het energieverbruik van een woning bepaalt voor een groot deel de vaste lasten van een woning. Als u een woning gaat huren is het moeilijk om hier vooraf een goede inschatting van te maken. Met het energielabel weet u vooraf wat de energiekwaliteit van een woning is en kunt u woningen hierop vergelijken.

Het energielabel is ingedeeld in zeven categorieën. Een woning die heel goed is geïsoleerd krijgt label A (groen). Label G (rood) geeft aan dat een woning slecht is geïsoleerd.

De aangeboden woningen hebben een voorlopig energielabel. Wanneer een woning vrijkomt, wordt de woning uitgebreid geïnspecteerd en op basis daarvan wordt het definitieve label afgegeven. Dit definitieve energielabel wordt later uitgereikt aan de nieuwe bewoners.
Een ogenblik geduld a.u.b.