Gaslek Doornburgstede
nieuwsoverzicht 29/11/2021

Gaslek Doornburgstede

UPDATE 16.00 uur

De woningen zijn rond 15.30 uur vrijgegeven door de Veiligheidsregio. Bewoners die opgevangen zijn in de Maaspoort Sport & Events zijn onderweg naar huis. Bewoners die binnen hun eigen netwerk van familie en vrienden zijn opgevangen en die wij (nog) niet hebben kunnen bereiken, kunnen ook weer terug naar huis.

Goed ventileren
Het kan zijn dat bewoners nog wat gaslucht ruiken. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. We raden bewoners aan de komende uren zo veel mogelijk te ventileren. Hierdoor verdwijnt de lucht het snelst.

Wij danken brandweer, politie, Enexis en gemeente ’s-Hertogenbosch voor het snelle en adequate handelen, waardoor bewoners weer veilig naar huis kunnen.

Gaslek Doornburgstede

VORIG BERICHT

Vanochtend is een gaslek ontstaan in de kruipruimte onder ons appartementencomplex Doornburgstede in 's-Hertogenbosch. Politie, brandweer en Enexis waren snel ter plaatse en hebben zeer adequaat gehandeld. René van Santvoort, woordvoerder van de brandweer, zegt dat het gaslek is ontstaan in de kruipruimte van het complex. Er werd daar gewerkt aan het glasvezelnet, waarbij een fout zou zijn gemaakt bij de montage. De kruipruimte onder de appartementen heeft zich vervolgens over een lengte van 300 meter met gas gevuld. Enexis heeft de leiding afgesloten en de kruipruimte wordt momenteel geventileerd om het gas weg te krijgen.

De 95 woningen zijn ontruimd. Bewoners zijn opgevangen in de Maaspoort Sports & Events of binnen hun eigen netwerk. We kunnen ons voorstellen zij geschrokken zijn. Onze collega's en medewerkers van de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn daarom in de Maaspoorthal aanwezig om bewoners op te vangen, te begeleiden en ondersteuning te bieden waar nodig.

We zijn nog in afwachting hoe lang het gaat duren voordat het gebouw weer wordt vrijgegeven en bewoners terug kunnen keren. We houden u via de website en onze social media kanalen op de hoogte.

Bron foto's: Brabants Dagblad.

  • Delen