nieuwsoverzicht 06/05/2020

Samen kleur geven aan sloopflat

In de Gestelse Buurt staat de flat aan de Rodenbachstraat leeg in afwachting om gesloopt te worden. Meerdere keren gooiden jongeren de ruiten in van het complex. De gemeente en BrabantWonen kregen er een dagtaak aan om het glas weg te halen om ongelukken te voorkomen. Maar behalve de veiligheid van de buurt, bedierf de vernieling ook de sfeer in de buurt. Daarom sloegen BrabantWonen, Farent, bewonersgroep Zuid In Actie (ZIA) en jongerenwerk PowerUp073 de handen ineen om het complex een nieuwe uitstraling te geven.

Samen kleur geven aan sloopflat

Via een oproep op facebook vroegen we kinderen en jongeren in de buurt om kunstwerken te maken, die inmiddels het complex versieren. En we zijn hartstikke trots op het resultaat! Benieuwd hoe we samen dit kleurrijke project realiseerden? Bekijk de video!

Houd de facebookpagina van Zuid in Actie Zia en de Instagram van PowerUp073 in de gaten om dit project en andere mooie initiatieven te volgen.

Hoe is het thuis?

We zijn met z’n allen heel veel thuis. En we komen juist minder bij andere mensen thuis. Bij onze vrienden, ons oma en ons opa… In deze rare periode hebben we tijdelijk een online magazine, met verhalen over (gedwongen) thuis blijven: Hoe is het thuis?
Wilt u laten weten hoe het bij u thuis is? Stuur een verhaaltje en foto of een kort filmpje van uzelf, of uw huishouden. Hoe komen jullie door deze tijd heen? En hoe kunnen wij elkaar daarbij helpen?
Mail uw bijdrage naar thuis@brabantwonen.nl. Graag met telefoonnummer, dan bellen we nog even!

Bekijk de edities van 'Hoe is het thuis?'