nieuwsoverzicht 11/03/2020

Hapje voor hapje verdwijnt de flat aan de Guido Gezellelaan

Maandag 9 maart is aannemer Gubbels gestart met het afbreken van de flat aan de Guido Gezellelaan in de Gestelse buurt. ‘Hapje voor hapje’ verdwijnt het gebouw dat tegenover het Provinciehuis staat. Dit is de eerste van de zes flats die de komende jaren in de Gestelse buurt vervangen wordt voor nieuwbouw.

Duurzaam slopen
Voordat de flat afgebroken kon worden, heeft Gubbels eerst alle herbruikbare en asbesthoudende materialen uit het gebouw gehaald. Al het materiaal dat uit de flat komt wordt (waar mogelijk) hergebruikt of een krijgt een nieuwe bestemming. Tijdens de sloop wordt het materiaal gescheiden en voert Gubbels het direct af. Eind maart is de sloop klaar en wordt het terrein vrijgemaakt, zodat naar verwachting eind 2020, begin 2021 met de bouw kan worden gestart.

Betaalbare, energiezuinige woningen
BrabantWonen bouwt hier een fraai, bijna energieneutraal appartementengebouw terug, waarbij duurzame materialen worden gebruikt. Op het dak komen zonnepanelen voor het opwekken van energie en het leveren van warm water. Ook wordt het dak bedekt met groen ten behoeve van de biodiversiteit en extra isolatie. Door de manier van slopen en bouwen, en de keuzes van materialen, streeft BrabantWonen ernaar dat dit het duurzaamste gebouw van ’s-Hertogenbosch wordt, waarbij de woonlasten voor de huurder laag zijn.

In het gebouw komen 31 appartementen die verdeeld zijn over vier verdiepingen. Dit zijn zeven woningen meer dan hier stonden. Zo voegt BrabantWonen extra betaalbare huurwoningen toe aan de Bossche woningmarkt.

Meer informatie