nieuwsoverzicht 28/06/2019

Marktpartijen gezocht voor CO2-omslag

Om al onze huizen CO2-neutraal te maken roepen we marktpartijen op mee te doen aan De WarmteWissel. We zoeken een alternatief voor de individuele aardgasgestookte cv-ketel. Een alternatief dat met neutrale energielasten voor onze bewoner minder of geen aardgas verbruikt.

warmtewissel

Samen met zeven andere Brabantse woningcoporaties heeft BrabantWonen grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Onze opgave is om de gehele woningvoorraad CO2-neutraal te maken voor 2050.

Om deze transitie te kunnen maken met een neutrale impact op de woonlasten van de huurders, roepen we samen marktpartijen op mee te doen aan De WarmteWissel. Dat betekent CO2 UIT en WARMTE AAN. Zo makkelijk moet het gaan. En de huurder merkt er niets van, die houdt het warm.

WarmteWissel: CO2 UIT en WARMTE AAN

Jaarlijks vervangen we in onze woningen duizenden individuele, aardgasgestookte cv-ketels. We zijn op zoek naar een duurzaam alternatief voor deze ketels. Een alternatief met een neutrale impact op de energielasten voor de bewoners, dat we kunnen toepassen op het moment dat een cv-ketel aan vervanging toe is. Een alternatief met een significant lagere CO2-uitstoot en minder of geen aardgas-gebruik. Een betaalbaar alternatief met een hoog gebruiksgemak. Partijen die voor deze uitdaging een goede oplossing denken te hebben, vragen we om mee te doen aan De WarmteWissel.

Deelnemen vanaf 5 september

Vanaf 5 september kunnen partijen die deze uitdaging aan willen gaan, zich inschrijven voor De WarmteWissel via warmtewissel.nl en vanaf dan is er ook meer informatie beschikbaar.

De beste oplossingen van De Warmtewissel

Inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Voor de beste oplossingen worden finalisten gekozen en is er in totaal € 70.000 beschikbaar als vergoeding. Daarnaast is het doel om in 2020 de gekozen oplossing in proefwoningen van de corporaties te testen. Bij een positief resultaat wordt opgeschaald en gaan we de oplossing breed toepassen. In december is de sluiting voor deelname en in januari worden de finalisten bekend gemaakt.

Meer informatie