nieuwsoverzicht 18/04/2019

BrabantWonen ontziet huurders met lager inkomen opnieuw bij jaarlijkse huurverhoging

Volgende week vallen de brieven over de jaarlijkse huurverhoging op de mat bij de huurders van BrabantWonen. Ook dit jaar houdt BrabantWonen de jaarlijkse huurverhoging zo laag mogelijk voor huurders met de laagste inkomens. Hiermee willen wij ervoor zorgen dat wonen voor deze huurders bereikbaar en betaalbaar blijft. Voor zo’n 90% van de huurders is de huuraanpassing opnieuw niet hoger dan de inflatie.

iedereen lekker wonen

Net als vorig jaar ontziet BrabantWonen vooral de laagste inkomens. Voor deze groep geeft de overheid ruimte om de huur met 4,1% te verhogen. Van die ruimte maakt BrabantWonen géén gebruik. Huurders met een inkomen tot en met € 42.436 - zo’n 90% van de huurders - krijgen per 1 juli een huurverhoging tussen 1,3% en de landelijke inflatie van 1,6%. 

Voor mensen met een hoger inkomen (meer dan € 42.436) gaan de huren wel iets verder stijgen: deze groep huurders betaalt vanaf 1 juli 4,2% meer. De corporaties vinden dat de huur die iemand betaalt, moet passen bij zijn of haar inkomen: wie meer draagkracht heeft, kan meer betalen. In 2019 is die maximale huurprijs voor een sociale huurwoning € 770,85. 

Gemaakte keuzes zijn in lijn met de prestatieafspraken, die BrabantWonen samen met de diverse gemeentes waar BrabantWonen haar bezit heeft, heeft gemaakt. Hierin is afgesproken dat BrabantWonen samen met collega corporaties en de betreffende gemeentes zich inzetten om de woonlasten van huurders betaalbaar te houden. Zeker voor de groep met de laagste inkomens.

Video huurverhoging

Op de pagina huurverhoging kunt u een interactieve video over dit onderwerp bekijken en een pdf van de huurkrant downloaden.